Sotainvalidien Veljesliiton Pohjois-Savon piiri ryhtyi 1970-luvun lopussa valmistelemaan korkeatasoisten palvelujen rakentamista jäsenistönsä vanhuuden turvaksi. Arkkitehtitoimisto Into Pyykön suunnittelemaa Veljeskotia ryhdyttiin rakentamaan lokakuussa 1980. Rakennuttajana toimi Kiinteistö Oy Petterinkulma ja pääurakoitsijana paikallinen Rakennusliike Eero Niskanen. Uusi Veljeskoti otti vastaan ensimmäiset kuntoutusasiakkaansa 17.2.1982 ja laitoshoitoasiakkaat kaksi viikkoa myöhemmin. Iisalmen Veljeskoti oli ensimmäinen hoitolaitos Suomessa, joka sai ottaa asumaan sotainvalideja myös puolisoineen.
Vuonna 1983 tehtiin sopimus Veljeskodin laajennushankkeesta. Näin saatiin tarkoituksenmukaisemmat hoitotilat vaikeavammaisille sotainvalideille. Laajennusosa, ns. asunto-osa vihittiin käyttöön syyskuussa 1986. Sen myötä Veljeskoti laajeni 124 asiakaspaikkaa käsittäväksi, nykyaikaiseksi hoitolaitokseksi. Toinen laajennusosa valmistui vuonna 1993. Laajennusosa sisälsi mm. ajanmukaisen ravitsemuskeskuksen.
Veljeskodin toiminnan kehittäminen ei pysähtynyt tähän. Viime vuosikymmenen loppupuolella se osallistui valtakunnalliseen veteraanien hoidon ja kuntoutuksen kehittämishankkeeseen. Toimitilat peruskorjattiin vuosina 2002 – 2005. Veljeskodin hoitopäivien määrä kasvoi tasaisesti ja käyttöaste kohosi liki 100 prosenttiin.
Veljeskoti toteutti näin tehokkaasti tehtäväänsä, tarjosi sosiaali- ja terveyspalveluja sotainvalideille, heidän omaisilleen ja muille veteraaneille. Näiden palvelujen lisäksi Veljeskoti tarjosi myös muille asiakkaille itsenäistä elämänhallintaa ja toimintakykyä tukevia kuntoutus-, hoito- ja tutkimuspalveluja. Tunnustuksena laadukkaasta hoidosta, kuntoutuksesta ja asiakaspalvelusta Veljeskoti sai SFS-sertifikaatin.
Iisalmen Veljeskodilla oli tärkeä asema ja vastuu Pohjois-Savon sotainvalidien ja sotiemme veteraanien kuntoutuksessa ja hoidossa. Iisalmen Veljeskodin toiminta laajeni veteraanikuntoutuksesta muihinkin kuntoutus- ja terveyspalveluihin, joten yritykselle tuli ajankohtaiseksi muuttaa nimeä. Uudeksi nimeksi tuli Vetrea Terveys Oy.
Iisalmen kaupunki ryhtyi selvittämään kiinteistön kuntoa lopputuloksena todeten, että asunto-osa oli niin huonokuntoinen, ettei sitä kannattanut kunnostaa. Rakennus meni osittain Ylä-Savon soten käyttöön ja peruskorjattavaksi tuli vain rakennuksen toimitilaosa, jossa toimivat mm. dialyysiosasto, fysioterapia ja toimintaterapia. Veljeskoti, nykyinen Vetrea toimi tiloissa vielä kesän 2020 loppuun saakka, jolloin se muutti uusiin tiloihin Iisalmen torin laidalle.
Veljeskodin asunto-osa koostui neljästä asuinrakennustornista, jotka päätettiin purkaa. Purkaminen tapahtui kesällä 2023. Purkutyömaalta löytyi yllätyksenä tykin muotoinen aikakapseli, joka oli muurattu rakennuksen kivijalkaan ja joka sisälsi vuoden 1980 sanomalehtiä, kolikoita, muurauskirjan ja rakennusselosteen.
Veljeskodin rakentaminen on muurauskirjan mukaan ”osoitus suomalaisen yhteiskunnan tahdosta taata isänmaan puolesta uhrin antaneille turvallinen ja lämmin elämän ehtoo”. Muurauskirjasta ilmenee, että talon peruskivi muurattiin 17.12.1980. Veljeskodin kokonaiskustannukset ovat olleet 6,5 miljoonaa markkaa. Löydetyn rakennusselosteen mukaan Veljeskodin asukkaat ovat ”paitsi Iisalmesta, kaikista kunnista Pohjois-Savon, erittäinkin Ylä-Savon alueelta”.